Afbeelding

DJ Suyano en Sarah-Jane in KAM-project Revolution

Cultuur

BREDA - DJ Suyano en soulzangeres Sarah-Jane treden zaterdagavond 8 oktober op in het Chassé Theater. Zij werken daar mee aan het KAM-project Revolution.

“Een regelrechte verrassing, die coach Leo van Lieshout van dit jongerenproject heeft kunnen regelen”, geeft de organisatie van de Kulturele Amateur Manifestatie aan.

Suyano, Sjoerd IJpelaar, was onlangs in zijn geboortestad Breda nog te horen tijdens HBO Intro, werkt regelmatig samen met DJ Hardwell en maakt furore in China. Sarah-Jane was de grote verrassing tijdens het Eurosonic Noorderslag 2015. Zij was recent te gast bij DWDD en trad op tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en het North Sea Jazz Festival.

Revolution is een performance met een boodschap, waarin een mix is gemaakt van Bredase toptalenten en nationaal en internationaal bekende artiesten.De voorstelling stelt met muziek, zang, dans en presentatie de vraag of er nog wel een goede balans bestaat tussen de digitale wereld en het contact van mens tot mens.

Andere bekende deelnemers zijn onder meer Davy Henket (drums), Eliando Hatumena (drums), Levy Simon  (gitaar), Amadeus Johannis (drums, gitaar), Modeste Johannis (drums), de slagwerkgroep Rythm & Sound Industrie en de BBoy-groep The Next Generation.

Sarah-Jane brengt haar eigen band mee, waarin ook Bredase musici vertegenwoordigd zijn. Suyano, zelf een talentvol drummer, gaat onder andere met de Bredase topdrummers Henket, Hatumena en Amadeus en Modeste Johannis in de slag met een drumarrangement van Leo van Lieshout.

Aan deze voorstelling werken uit Breda verder ook jonge dansers, een projectkoor, een projectband en de Stichting Petje Af met veertig kinderen tussen de 9 en 12 jaar mee. Aanvang 20.15 uur.

Revolution is een van de circa negentig optredens door koren, dans- en muziekgroepen tijdens de KAM op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in het Chassé Theater. De KAM duurt zaterdag van 16.00 tot 22.30 uur en  zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.