Werkzaamheden aan de Tramsingel bij de kruising met de Haagweg/Nieuwe Haagdijk, 27 september 2016.
Werkzaamheden aan de Tramsingel bij de kruising met de Haagweg/Nieuwe Haagdijk, 27 september 2016. Wijnand Nijs

Kruispunt Nieuwe Haagdijk-Tramsingel nog onbegaanbaar voor Singellopers, maar...

Sport wegwerkzaamheden

BREDA - Dat de Tramsingel ter hoogte van de Nieuwe Haagdijk nog niet echt begaanbaar is en de Oude Vest versmald? De organisatie van de Bredase Singelloop maakt zich daar geen zorgen over. “We hebben goed contact met de gemeente. Dat komt goed”, stelt wedstrijdleider Bart van Egeraat.

Hij is zelf deze week ook maar even gaan kijken bij de kruising Haagweg, Weerijssingel-Tramsingel en Nieuwe Haagdijk, waar hard gewerkt wordt aan de reconstructie van Nieuwe Haagdijk en Haagweg. “Ik zag dat ze al bezig waren met de bestrating”, vertelt Van Egeraat. Het werk is gepland om aan het eind van deze werkweek gereed te zijn.

De kruising gaat na de reconstructie zonder verkeerslichten door het leven. In het midden ligt een klein obstakel wat er een minirotode van maakt. Voor de Singelloop is dat geen probleem. "Linksom of rechtsom kunnen we er langs."

In het centrum bij de Oude Vest zou het werk aan het riool en het opknappen van wat de gemeente de Oostflank noemt een potentieel hoofdpijndossier kunnen zijn. Maar dat obstakel is onder controle. “De afzettingen die er zijn, worden verwijderd, evenementen hebben daar geen last van”, weet Van Egeraat.

Niet op het parcours, maar toch in de aandacht van de organisatie is de Academiesingel, die eenrichtingsverkeer is sinds enkele weken. “Tijdens de EnecoTour bleek dat mensen daar rondjes gingen rijden. Dat gaat op een betere manier bebord worden.”