Afbeelding

‘Arrestaties Koeieweide en Essendonk om marteling in loods Rudonk’

Politie mishandeling

BREDA - De spectaculaire arrestaties twee weken geleden aan de Koeieweide en de Essendonk in de Haagse Beemden hebben te maken met de mishandeling van een man in een loods aan de Rudonk.

Dat meldt BN DeStem. In de loods zou een man uit Wernhout urenlang zijn gegzijeld en mishandeld en met de dood zijn bedreigd. Het zou volgens de krant gaan om een afpersingszaak in het hennepcircuit. De man werd verantwoordelijk gehouden voor een opgerolde wietplantage in zijn huis en zou daarvoor geld aan de drugsbende moeten afbetalen. De man werd uiteindelijk vrijgelaten, maar deed daarop meteen aangifte bij de politie.

Woensdagavond 14 september werden tegen middernacht twee auto’s vrijwel gelijktijdig aan de kant gezet door arrestatieteams van de politie. In beide gevallen werden de bestuurders van de auto’s aangehouden. Dat gebeurde aan de Koeieweide en de Essendonk.

Eerder diezelfde avond werden volgens BN DeStem nog eens vijf personen aangehouden, onder meer bij de McDonald’s in Etten-Leur. Daar sprak het slachtoffer met de bende af voor de eerste overdracht van het geld.