foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

In de loop van de dag opnieuw fraai weer

Weer

Weersverwachting voor woensdag 28 september 2016

Algemene luchtdrukverdeling
In de nacht van dinsdag op woensdag trekt een zwak koufront over Brabant. Er valt enige regen. In de vroege ochtend trekt dit front oostwaarts weg en volgen opklaringen vanaf het westen.

Verwachting voor woensdag
De ochtend begint nog met veel wolken die gaandeweg breken en wegtrekken. Vooral in de middag zijn er opklaringen met zon afgewisseld door onschuldige wolken. De wind waait gemiddeld met 3 of 4 Beaufort matig uit het zuidwesten. In de middaguren reikt het kwik wel weer tot 21 of 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op donderdag eerst zonnig en tot ca 22 graden oplopende temperaturen. Later op de dag meer wolken en tegen of in de avond kans op een bui. De wind waait ook dan gemiddeld matig uit het zuidwesten. Vrijdag is het overwegend bewolkt door een slepend front en er valt soms ook regen. De wind blijft matig uit de zuidwesthoek waaien. Het kwik gaat omlaag naar 19 graden. Op zaterdag is het wisselend bewolkt met zon, maar ook kans op een lokale bui. Met een zuidwestenwind wordt dan minder zachte lucht aangevoerd. Maxima rond 18 graden.

Zo was het weer dinsdag 27 september 2016
Maximumtemperatuur 22,0 graden
Minimumtemperatuur 7,4 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 28 september 2016 om 22.00 uur