foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Eerst mooi, later op de dag enige regen

Weer

Weersverwachting voor donderdag 29 september 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland stuurt een koufront naar onze omgeving. Dit front passeert donderdagavond en in de nacht naar vrijdag. Boven het vasteland van Europa is de luchtdruk nog steeds hoog.

Verwachting voor donderdag
Donderdag begint met nu en dan zon, maar ook met wolkenvelden in de hogere luchtlagen. Gaandeweg de dag, vooral in de middag, komen er meer wolken. Laat op de middag en in de avond volgt enige regen. De zuidwestenwind is matig, gemiddeld 3 Beaufort. Het kwik stijgt nog naar ca 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag is het aanvankelijk nog bewolkt, vanaf het westen komen opklaringen. De zuidwestenwind blijft matig bij ongeveer 19 graden. Op zaterdag zijn er meer wolken met kans op regen of buien. Maxima rond 19 graden bij een zwak zuidenwindje. Zondag trekt de wind aan naar gemiddeld vrij krachtig en draait naar west of noordwest. Ze voert frissere lucht aan met temperaturen tot 18 graden. Verder is het wisselend bewolkt met enkele buien. Maandag keert de rust terug in de atmosfeer. De wind waait dan zwak uit oost of noordoost. Het is droog met afwisselend zon en wolken. Temperaturen omstreeks 18 graden.

Zo was het weer woensdag 28 september 2016
Maximumtemperatuur 24,0 graden
Minimumtemperatuur 15,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 29 september 2016 om 08.00 uur