Afbeelding
Tessa Gorissen

Eerste lichting ‘Breda’s Most Wanted’ sluit in Mezz af met showcase

Cultuur

BREDA - Een jaar lang duurde het eerste ‘Breda’s Most Wanted’ project. De eerste editie van het talentontwikkelingsprogramma waarin Bredase bands en muzikanten een jaar lang worden begeleid, is aan zijn einde gekomen.

In de grote zaal van poppodium Mezz vindt de officiële afsluiting plaats met de Breda’s Most Wanted Graduation Showcase. Vier van de vijf geselecteerde bands uit deze eerste ronden treden op: At First, Grandview Avenue, MacSwordfish en Silence.

Donderdagavond start ook de tweede editie van Breda’s Most Wanted. Muzikanten met ambities kunnen zich laten informeren over het traject en zich direct inschrijven. Er is een meet & greet met de muzikanten van afgelopen jaar, workshops van docenten, korte interviews en ook kunnen aanwezigen een demo voorleggen aan een panel.

Selçuk Akinci, voormalig voorzitter Breda Barst en wethouder van Cultuur presenteert de avond. De zaal gaat om 19.30 uur open en het programma begint om 20.30 uur.

Op 16 april 2015 zetten de vijf Bredase culturele instellingen Mezz, POB, Popcorner, Sound Dog en The Loads hun handtekeningen onder het convenant van Breda’s Most Wanted. Het programma is ontwikkeld ter ondersteuning van de talenten in de Bredase popmuziek. In het traject 2015 – 2016 zijn de eerdergenoemde bands, maar ook The Last Barricades, aan de slag gegaan.