Afbeelding
Thijs Kroezen

Ook op de Volendamse Dijk gaan NAC-fans van links naar rechts (video)

NAC

VOLENDAM - Het is een geel-zwart feest op de Dijk in Volendam. NAC-supporters die vrijdagavond in het stadion zitten voor de wedstrijd Volendam-NAC vieren al feest bij café Het Gat van Nederland.

De sfeer zit er goed in rondom het café. Supporters zingen de NAC-liedjes, tot groot plezier van de vele Aziatische toeristen die massaal met de fans op de foto willen. Als het 'Links Rechts' van Snollebollekes uit de speakers knalt, wordt er heen en weer gesprongen.

In het dorp is veel politie op de been, die het geheel in goede banen probeert te leiden. Vorig jaar waren er na de wedstrijd wat ongeregeldheden, iets dat men dit jaar wil voorkomen.  

In totaal zijn er 650 man welkom in het stadion deze vrijdag. Supporters zonder kaartje zijn echter niet welkom in het dorp. Bij het een van de hotels werden sommige supporters daarom al teruggestuurd naar Breda.

De wedstrijd begint op 20.00 uur. Als NAC de wedstrijd weet te winnen, is het al zeker van de play-offs. Jong PSV staat op de eerste plek, maar dat team mag niet deelnemen aan de strijd om promotie.