NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC.
NAC speelt vrijdag 8 april met 1-1 gelijk tegen RKC. Peter Visser

NAC krijgt het heen en weer in Volendam en mist periodetitel

VOLENDAM - NAC is er niet in geslaagd zichzelf te verzekeren van een plek in de play-offs. Na een geweldige middag op De Dijk werd de sfeer verziekt door een 2-1-nederlaag.

Een zeer vermakelijke eerste helft eindigde met een 0-1-voorsprong voor NAC. Beide ploegen hadden aanvallende intenties en dat zorgde voor genoeg kansen. In de eerste vijf minuten was het NAC dat op voorsprong kon komen, maar twee keer lag de keeper van Volendam goed in de weg.

Daarna stoomde Volendam op. De aanvallen van de Volendammers verliepen vlot, maar telkens was de eindpass slecht. NAC was slordig achterin, maar kwam goed weg door de onzorgvuldigheid van de thuisploeg.

De sfeer in het uitvak was precies hetzelfde als eerder die middag op De Dijk: ongekend goed. Geen minuut was het stil in een van de hoeken van het stadion. De 650 meegereisde supporters lieten zich van hun beste kant zien in Volendam.

NAC kwam uiteindelijk op voorsprong door Cyriel Dessers. De goal was kenmerkend voor het slordige spel. De spits was ontzettend snel bij een te korte terugspeelbal en passeerde de doelman met een simpel tikje: 0-1.

Andries Noppert, de reservedoelman, verhoogde de sfeer in de rust nog even door een liedje te zingen met de supporters. Het 'Zigge Zagge, Zigge Zagge' werd warm ontvangen door het uitvak.

Al snel na rust kreeg FC Volendam dan toch het uitvak stil. Uitgerekend Kees Kwakman kopte zijn ploeg op gelijke hoogte uit een corner: 1-1. In de vijf minuten die daar op volgde was NAC even de weg kwijt. Volendam drong aan, maar kon uiteindelijk niet profiteren van de chaos achterin bij NAC.

Na een snelle uitbraak van NAC was het Giovanni Korte die alleen op doelman Hobie Verhulst af. Verhulst was te laat en haalde Korte neer. Scheidsrechter Janssen kon niet anders dan de doelman rood geven. Voor NAC bleef de vrije trap staan, maar die krulde El Allouchi op de lat.

Volendam won de wedstrijd uiteindelijk nog met 2-1 door een benutte penalty. Rommens kreeg de bal tegen de hand geschoten, een terechte penalty.

Door de resultaten op de andere velden slaagde NAC er niet in om zich nu al te plaatsen voor de play-offs. Jong PSV speelde gelijk bij RKC Waalwijk en is periodekampioen. De play-off plek schuift door naar de nummer twee: VVV Venlo. De Limburgers hebben evenveel punten als de Bredanaars, maar een beter doelsaldo.