Selectie NAC seizoen 2016-2017
Selectie NAC seizoen 2016-2017 Peter Visser

Haemhouts: 'Dan loop je met schaamte naar het uitvak'

NAC

VOLENDAM - "Dit is echt zwaar teleurstellend", aldus aanvoerder Robbie Haemhouts na de nederlaag tegen FC Volendam. "Na afloop liep ik met schaamte richting het uitvak. Je gunt de supporters gewoon meer dan dit en dat hebben we ze vandaag niet kunnen geven."

NAC verloor vrijdagavond met 2-1 van FC Volendam, dat een half uur met tien man moest voetballen. "Vooral de manier waarop je dan verliest doet pijn", vervolgt Haemhouts. "Zij kwamen met tien man te staan, maar ik had niet het gevoel dat we ook maar één minuut de baas zijn geweest in het veld. Als je weet dat je niet kan winnen, moet je in ieder geval die 1-1 vasthouden. Nu krijg je in de 89e minuut een penalty tegen en heb je niks: geen periodetitel, geen plaats in de play-offs en geen punt."

Cyriel Dessers scoorde de 0-1, maar houdt logischerwijs een negatief gevoel over aan de wedstrijd. "We hebben veel te weinig gecreëerd vandaag. Op het moment dat zij een rode kaart kregen, dacht ik dat we er overheen zouden klappen."

Dat gebeurde niet, want Volendam werd beter en won uiteindelijk met 2-1. "Na afloop stond ik even wat te praten met de fans. Je kunt dan alleen maar zeggen dat het je ontzettend spijt, zeker na zo'n geweldig feest wat zij hebben gebouwd vandaag."