Afbeelding
Wouter Schelvis.

400 kinderen met en zonder beperking sporten samen

Sport

BREDA - 400 kinderen met en zonder beperking hebben vrijdag samen gesport. Ze deden dat op de door Atletiekvereniging Sprint samen met Breda Actief georganiseerde Special KIDS-dag.

Op deze Special KIDS-dag, dat staat voor Special Heroes en ‘Kinderen Integreren Door Sport’, bieden tientallen sportverenigingen even zoveel sporten aan. In totaal creëerden ze op die manier een sport- en spelcircuit voor de deelnemers van 40 activiteiten.

“Door samen te sporten en te spelen wordt de integratie tussen kinderen met en zonder beperking bevorderd”, is de gedachte achter de dag. Dit jaar gebeurde dat in een olympische setting, afgerond met een ‘marathon’ voor alle deelnemers. Tientallen leerlingen van het CIOS Breda/Goes en van de Rooi Pannen in Breda begeleidden de sportende kinderen..

De dag werd om 9.30 uur geopend met een spectaculaire ‘Torch Run’, een tocht met een haast ‘Olympisch Vuur’, op spectaculaire wijze begeleid door politie en brandweer. Tot ongeveer 14.30 uur barstte het op en rond de atletiekbaan van de sportende kinderen.

Naast atletiek kon andere ook honkbal, BMX-fietsen, boogschieten, zitvolleybal en basketbal gedaan worden. Ex-basketbalinternational Henk Pieters verzorgde vanuit het programma ‘Yes you can’ een aantal clinics.