Afbeelding
Politieteam Weerijs

Twee aanhoudingen na nachtelijke mishandeling in park Valkenberg

Politie

BREDA - Twee mannen uit Breda (27 en 29 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur in het Valkenberg bij de ingang aan de Catharinastraat aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 21-jarige man uit Dorst en een 27-jarige man uit Breda.

De slachtoffers en de zus van de 21-jarige man voerden nabij de ingang een persoonlijk gesprek met elkaar.  De 21-jarige man verklaart dat twee mannen langs liepen die hen aanspraken. "Hij riep tegen hen dat zij zich er niet mee moesten bemoeien en dat ze moesten doorlopen", aldus de politie.

"Hierop kreeg hij van een hen een klap tegen zijn hoofd. De andere man pakte hem van achter bij de keel. Hij kreeg geen lucht meer en viel op de grond. Hierna kreeg hij nog enkele klappen en schoppen tegen zijn hoofd."

Het slachtoffer heeft meerdere zwellingen en blauwe plekken in het gezicht.  De 27-jarige man probeerde een eind aan de vechtpartij te maken en werd toen zelf met gebalde vuist door een van die mannen op zijn neus geslagen.  Agenten hebben de verdachten op aanwijzing van omstanders aangehouden.