Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen.
Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen. Wijnand Nijs

920 zonnepanelen op dak Nassau

Algemeen

BREDA - Onder toeziend oog van enkele honderden leerlingen hebben wethouders Paul de Beer en Miriam Haagh maandagochtend 920 zonnepanelen op het dak van De Nassau officieel in werking gezet.

De Nassau is niet de enige school in Breda die zonnepanelen op het dak krijgt. In totaal komen bij verschillende scholen voor voortgezet onderwijs 5000 zonnepanelen.

De ingebruikname vond plaats tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag staan meer onderwijsinstelling stil bij duurzaamheid. Zo vindt op de NHTV van 12.00 tot 13.30 uur een bijeenkomst met lezingen plaats, onder andere over duurzaamheid op de campus.  Er wordt een prijs uitgereikt voor de scriptie die het denken en de praktijk van duurzaamheid het meest gaat beïnvloeden.  Avans Hogeschool houdt om 16.00 uur een Duurzaamheidscafé met een lezing en een pubquiz.  

Daarnaast is er deze maandag de regionale duurzaamheidstop ‘Winst door duurzaamheid’ op Breda International Airport. Daarbij zijn ondernemers zijn via de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging uitgenodigd om inspiratie op te doen voor een duurzamer West-Brabant.