Afbeelding

Breda in actie voor SR2016: Serious Swimming Breda

Algemeen

BREDA - Met de komst van het Glazen Huis komt Breda massaal in actie voor Serious Request 2016. BredaVandaag zet de komende weken telkens een actie in de schijnwerpers. Vandaag: Serious Swimming, georganiseerd door Wilma Schutten en Marlies Hofland van het Rode Kruis.

Wat houdt de actie in?
“Op 22 december gaan we tussen 16.00 en 22.00 uur in de Wisselaar zwemmen voor geld. Dat kan alleen, of met een groepje, bijvoorbeeld met collega’s als je zelf geen actie kunt verzinnen maar wel in actie wilt komen.”

Voor wie is deze actie geschikt?
“Afgelopen jaar deden in Kerkrade vier vrouwen van in de negentig mee. Die zwommen allemaal een baantje en haalden daarmee veel geld op. Het is dus heel laagdrempelig. Iedereen kan meedoen, zolang je maar 50 meter kunt zwemmen.”

Hoe werkt het?
“Je meld je aan, vermeld hoeveel je denkt op te halen en je gaat op zoek naar sponsors. Na je aanmelding ontvang je van ons een tijdstip waarop je kunt komen zwemmen.”

Waar hebben jullie nog behoefte aan?
“Deelnemers. Je kunt je aanmelden via de site van het Rode Kruis. Of als je vragen hebt dan kun je die stellen via seriousswimming@redcross.nl”

Ook een actie die aandacht verdient?
Stuur een mail naar redactie@bredavandaag.nl en beantwoordt de vragen zoals hierboven. Vergeet niet een leuke zelfgemaakte foto mee te sturen van jezelf en vermeldt contactpersoon en telefoonnummer, voor als we vragen mochten hebben.