Kerst in Anton Piecksfeer in Breda. foto Odyllia Dolné
Kerst in Anton Piecksfeer in Breda. foto Odyllia Dolné

‘Winterland Breda moet dagje uit worden voor familie’

Economie

BREDA - Het drieweekse winterfestival Winterland Breda moet een uitje worden voor het gezin. “Het wordt echt voor de familie”, vertelt medeorganisator Tijn Kapteijns van Showdriven.

Bezoekers moeten zich tijdens de koude dagen meer dan welkom voelen in Breda. “Vanaf de Willemstraat worden de bezoekers verwelkomd met een grote poort, daar komt ook een koor, vervolgens komen ze in het Valkenberg, waar de Kerstmarkt komt.”

Mede-organisator Arno van der Star haakt in: “Daar klinkt ook muziek en komt ook een Santa-huis, waar op verschillende momenten de Kerstman een verhaal komt voorlezen. In een speciale app kun je ook zien waar de Kerstman is voor een ontmoeting.”

De organisatoren hopen dat de winkeliers aanhaken. “Door de etalage naar buiten te brengen”, vertelt Kapteijns. “Een soort Kerstmarkt voor de winkels, van de Grote Kerk naar het Van Coothplein.”

Op het Kasteelplein komt een spiegeltent en een Glazen Restaurant. “Die passen we in binnen Winterland Breda.” In die spiegeltent komen waarschijnlijk comedynights.”We hebben gesproken met Guido Weijers, die was enthousiast.”