Logo bredavandaag.nl
Sanne van der Mooren

Bussen Breda-Utrecht rijden om vanwege rijverbod Merwedebrug

BREDA - De Brabantliners 401 tussen Breda en Utrecht en 402 tussen Breda en Gorinchem rijden noodgedwongen een andere route. Oorzaak is het rijverbod voor zware voertuigen op de Merwedebrug bij Gorinchem.


Het verbod werd ingevoerd vanwege haarscheurtjes in de brug. Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton mogen daardoor voorlopig niet meer over de brug.

De andere route neemt twintig tot dertig minuten extra reistijd in beslag, aldus Arriva. Behalve de twee bussen vanuit Breda hebben ook andere lijnen in de regio last van de gedwongen omleiding. Het gaat om de lijnen 120 Werkendam - Gorinchem,121 's Hertogenbosch - Gorinchem en Brabantliner 400 Oosterhout - Utrecht.

Buslijnen 120, 121 en Brabantliner 402 rijden via de reguliere route tot de halte Sleeuwijk, Tol West. Vanaf halte Sleeuwijk, Tol West rijden de bussen via een omleidingsroute via de provinciale weg, de brug bij Zaltbommel en de A15 naar Gorinchem en terug. ook rijden er pendelbussen tussen Sleeuwijk, Tol West en Gorinchem en v.v via dezelfde omleidingsroute.  

Brabantliner 400 en 401 rijden vanaf halte Sleeuwijk, Tol West via de provinciale weg en de brug bij Zaltbommel, via de A2 richting halte Vianen naar Utrecht. Er vervallen geen haltes op deze route.

Arriva voert vanaf donderdag een aangepaste dienstregeling in, die wordt in de loop van woensdag bekend gemaakt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief