Afbeelding

‘Plannen voor Winterland Breda zeer ambitieus’

Economie

BREDA - Breda krijgt een drie weken durend winters festijn in de binnenstad: Winterland Breda. Wat zijn de eerste reacties op de plannen?

Piet Maanders, voorzitter Wijkraad Stadshart/Valkenberg, kreeg dinsdag een presentatie te zien van de plannen: “Ik ben voorzichtig enthousiast, goede reuring is altijd leuk. Het ziet er mooi uit. We hopen dat Kerst op een leuke en vrolijke manier gevierd gaat worden. Ik hoop dat veel mensen met de trein komen.”

Marlice Dreessen, directeur van VVV Breda: “Ik vind de plannen zeer ambitieus. Als ze dit in twee maanden voor elkaar willen boksen, petje af. Los van Serious Request is het goed voor de binnenstad, kijk maar naar Maastricht hoe het er daar tijdens Kerst uitziet.”

Patrick van Asch, horecaondernemer van onder meer Bruxelles: “Ik heb tot nu toe alleen snippets gezien. Als ze maar 50 procent van de uitstraling bereiken van wat ze hebben gepresenteerd, is dat al een enorme winst voor Breda.”

Maanders: “We hopen dat het duurzaam is en dat ondernemers er genoeg energie uithalen om door te pakken. Met halve kerstbomen of een grote kerstboom waar de helft van de verlichting het niet doet, maak je als negende stad van het land geen indruk. We houden vinger aan de pols als het gaat om de invulling.”   

Dreessen ziet nog wel wat haken en ogen: “Een kerstmarkt in het park klinkt mooi, maar hoe gaan ze dat doen met faciliteiten? En moeten de kramen elke dag worden opgeruimd? Ik zou niet weten hoe dat zou moeten.”

Ook Van Asch ziet nog wel wat hobbels. “Ik ben benieuwd naar de rol van de horeca. Het is jammer dat we niet eerder bij de plannen betrokken zijn. Twee maanden is kort. Voor de horeca geldt dat de investeringen die gedaan moeten worden, in verhouding moeten zijn met het verdienmodel.”

Ziet Dreessen een rol voor de VVV? “Ze willen in de Willemstraat mensen welkom heten met een kaartje waar wat te doen is. Ik hoop dat we daar een rol in kunnen spelen, daar heb ik al een afspraak over gemaakt. En we geven promotie voor dit evenement.”