Logo bredavandaag.nl
TEDxBreda, 5 november 2015.
TEDxBreda, 5 november 2015. (Wijnand Nijs)

Internationaal tintje bij TEDxBreda

BREDA - TEDxBreda heeft vier van de in totaal zeventien sprekers voor 3 november bekendgemaakt. De TED-talks in Mezz worden gegeven door onder meer een Israëlische en Engelse spreker.


De sprekers refereren ieder op hun eige wijze aan het thema Pause, reload en game on. Behalve internationale sprekers, zijn er ook sprekers van dichtbij die het podium betreden. Zoals bijvoorbeeld Arnoud van Werkhoven. Hij begon eerder dit jaar met Sjipit omdat hij zich verwonderde over het hoge aantal lege busjes en auto’s op de snelwegen. Waarom nemen zij geen pakketjes van derden mee?

Dr. Itai Ivtzan combineert psychologie en spirtualiteit. Ivtzan is psycholoog en docent en publiceerde over positieve psychologie. Een van de andere sprekers is Kasper Janssen, die ingaat op de duurzaamheid van viskwekerijen en de alternatieven daarvoor.

TEDxBreda maakt de komende weken vrijwel dagelijks nog nieuwe sprekers bekend. “Ons sprekersteam heeft gezocht naar een gevarieerd aanbod aan sprekers”, vertelt Vivienne van Oosterum namens de organisatie. Daarbij kreeg TEDxBreda tips van hoofdorganisatie TED. “We zijn op hun advies op zoek gegaan naar meer wetenschappelijke en wiskundige sprekers en naar sprekers uit andere landen.”

TEDxBreda heeft de 100 beschikbare kaarten inmiddels verstuurd aan degenen die zich hadden aangemeld.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief