Afbeelding
Thijs Kroezen

'Koningssteiger klaar voor Winterland Breda'

Algemeen

BREDA - Hij had klaar moeten zijn bij de opening van het station op 8 september: de Koningssteiger. Zo mooi was het niet. Onder meer een broedende meerkoet zat de aanleg van de aanlegsteiger voor vijftien sloepen bij het Valkenberg dwars. Nu moet de steiger klaar zijn bij de start van Winterland Breda, 16 december. 

De gemeentewoordvoerder gaf toen al aan dat de planning gericht op oplevering bij de opening van het station ambitieus was. "We wisten dat er geen enkele vertragende factoren mocht zijn, moest dat willen lukken”, lichtte hij toe. Die vertragende factoren waren er wel, naast de meerkoet. “De levertijd van de benodigde materialen bleek langer dan verwacht. En er bleken extra complicaties te zijn voor de aanleg van de benodigde fundering van de steiger.”

De steiger gaat tijdens Winterland Breda meteen intensief gebruikt worden, geeft Marijn van Dijke van BootjeVaren Breda aan. "We gaan met boten met fakkels, lekkere dekens, gluhwein, snert, choco en meer tussen de Haven en Kerstmarkt in het park varen."