http://www.bredavandaag.nl/nieuws/42864/2011-02-01/overlast-rattenplaag-steijnlaan-verholpenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/42864/2011-02-01/overlast-rattenplaag-steijnlaan-verholpenfoto Erik Eggens

Verbazing SP over aanhoudende rattenplaag Ginneken

Politiek

BREDA - De aanhoudende overlast van ratten in het Ginneken verbaast de SP. De fractie stelde in 2013 al vragen aan het college over de kwestie. Destijds zou spoedig naar een oplossing gezocht worden.

De SP verbaast zich in schriftelijke vragen aan het college erover dat de rattenoverlast sindsdien alleen maar groter is geworden en dat maatregelen tot op heden zijn uitgebleven. In 2013 betoogde de SP samen met de bewoners dat de oorzaak toen bij oude rioleringsbuizen lagen. Dat werd destijds ontkend, geeft de SP aan. Nu zouden de oude rioleringsbuizen wel de oorzaak zijn. “Waarop is het voortschrijdend inzicht van WonenBreburg gebaseerd dat dit toch de oorzaak van het probleem is?”

In nieuwe vragen aan het college wil de SP weten wat er sinds 2013 is gebeurd en of er sinds 2014 überhaupt overleg plaatsgevonden heeft tussen WonenBreburg, Gemeente Breda en bewoners over de rattenplaag.

Onderdeel van de zoektocht naar een oplossing zou de complexe eigendomssituatie zijn. Ook daarvan wil de fractie weten wat voor een oplossing daarvoor wordt bedacht.