foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Agent in burger achtervolgt vluchtende automobilist

Politie

BREDA - Een agent in burger heeft donderdag aan het eind van de middag een vluchtende automobilist weten aan te houden. Het gaat om een 25-jarige man die eerder achterop een witte Audi A4 was geknald op de Graaf Engelbertlaan.

Het verkeersongeval vond plaats rond 17.45 uur. De bestuurder van een blauwe Ford Focus botste in een file achterop een witte Audi A4. Daarbij ontstond blikschade aan beide auto’s. De veroorzaker haalde zijn gedupeerde voorganger vervolgens in en ging er met hoge snelheid vandoor.

Een agent in burger zag de aanrijding gebeuren en ging er achteraan. Hij stelde daarbij vast dat de veroorzaker zelfs door een rood verkeerslicht reed om te kunnen ontkomen. Het overige verkeer moest door het rijgedrag van de verdachte afremmen om nieuwe ongevallen te voorkomen.

Het lukte de agent om de vluchtende bestuurder te laten stoppen. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt tegen de 25-jarige verdachte. De man is afkomstig uit Roemenië en heeft een tijdelijke verblijfplaats in Rijsbergen.