Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016.
Gewapende overval op Domino's Pizza aan de Roeselarestraat, vrijdag 14 oktober 2016. Perry Roovers/SQ Vision

Overvallers Domino's nog niet gepakt; politie zoekt getuigen

Politie

HOGE VUCHT - De politie is op zoek naar twee nog onbekende mannen die Domino's Pizza overvielen. Ze dreigden met een vuurwapen en gingen er met een geldbedrag vandoor. Er raakte niemand gewond.

De overval vond vrijdagavond rond 20.40 uur bij de vestiging van Domino's in de Roeselarestraat. De twee overvallers drongen de pizzeria binnen en bedreigden de vijf personeelsleden met een vuurwapen. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak aanwezig. Er raakte niemand gewond. De buit namen ze mee in een groene Emté plastic zak. De daders gingen er te voet vandoor. Ze staken de Groenedijk over, in de richting van de Stabroekstraat.

"Gewaarschuwde agenten ontfermden zich over het geschrokken slachtoffers en namen verklaringen van hen op. Andere politie-eenheden zochten in de directe omgeving naar de daders en eventueel achtergebleven sporenmateriaal", laat de politie zaterdag weten. "Daarbij werd ook een politiehond ingezet." Er werd direct een Burgernetbericht verspreid met het verzoek om uit te kijken naar de voortvluchtige daders. Daarbij werd ook een summier signalement gegeven.

Na het bekijken van de bewakingsbeelden, werd een uitgebreidere signalementbeschrijving verspreid. "Het gaat om twee jonge mannen van rond de twintig. Tijdens de overval hadden ze hun gezichten bedekt. De eerste dader droeg een blauwe gewatteerde jas en een lichtkleurige trainingsbroek. De tweede dader was gekleed in een donker gekleurde jas met lichtkleurige mouwen. Op die mouwen loopt een donkere streep. Verder droeg hij een donkerkleurige trainingsbroek. Ze hadden een groene plastic zak bij zich met het opschrift Emté. Het wapen betrof een zwartkleurig handvuurwapen."

Het rechercheteam is op zoek naar getuigen. "Het is bekend dat diverse personen de daders zagen vluchten. Er stonden mensen op straat en een vrachtwagenchauffeur moest vol in de remmen vanwege de overstekende overvallers."