Afbeelding
Politieteam Markdal

Wildplassende stapper grijpt inbreker Kruidvat

Politie

GINNEKEN - Een wildplassende stapper heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inbreker in zijn kraag gevat. De man stond achter de Kruidvat bij het Valkeniersplein toen de inbreker naar buiten vluchtte. Hij aarzelde geen moment, al dreigde het verhaal even anders af te lopen.

De politie maakt op Facebook melding van het opmerkelijke voorval. Agenten gingen in eerste instantie op een inbraakmelding aan de Groene Woud af. Nog voordat ze goed en wel klaar zijn komt er een melding van vernielingen bij het Valkeniersplein. “Aangezien dit 100 meter van onze huidige locatie is, werken we onze inbraak snel af en rijden naar het Valkeniersplein.”

Bij het oprijden van de parkeerplaats wordt duidelijk dat het om een inbraak ging. “De melder zou verteld hebben dat de gozer die de vernieling gepleegd zou hebben nu bij het Kruidvat achter de balie zou staan!”

Bij aankomst zien de twee agenten inderdaad een persoon achter de balie staan. “Hebben die kip denken we beiden”, schrijft de diender. Terwijl hij aan de voorzijde blijft, rent zijn collega naar de achterkant. “Ik hoor mijn collega via de portofoon roepen: één persoon aangehouden, de tweede is er vandoor!”

“Dus ik die kant op. Ik loop de straat in waar de verdachte voor het laatst gezien is en ik zie… niets. Wel hoor ik iets”, schrijft hij. Geschreeuw: “‘Hier moet je zijn, ik heb hem!’ hoor ik iemand roepen vanachter wat garageboxen.” Daar blijkt een omstander de verdachte te hebben aangehouden. Die had een volle tas in zijn bezit met de buit, een paar honderd euro aan sigaretten.

Het verhaal wordt eigenlijk dan pas duidelijk. Tijdens de inbraak stonden er twee stappers achter de Kruidvat te plassen, terwijl ze onderweg naar huis waren. “Toen onze verdachte via de achterdeur wegrende is één van de kameraden er achteraan gegaan en heeft hem gepakt”, schrijft de agent. “De andere kameraad was nog niet klaar met plassen en was blijven staan. Deze werd begrijpelijk door mijn collega als verdachte aangezien en werd dus aangehouden.”

Die fout werd op straat al hersteld. “Hierdoor zijn de kameraden in plaats van over gebracht te worden naar het cellencomplex, uitvoerig bedankt en samen naar huis gegaan.” De conclusie van de agenten: “Zij hebben weer een mooi verhaal te vertellen op verjaardagen!”