Afbeelding

Geen aparte speelplekken voor kleine honden

Politiek

BREDA - Breda gaat geen aparte speelplek voor kleine honden aanleggen in Westerpark. Dat meldt het college in antwoord op vragen van Els Groeneweg van het CDA.

Het raadslid had daar bij het college op aangedrongen naar aanleiding van problemen die zich in Westerpark bij de hondenuitlaatplaats zouden voordoen. Daar laten volgens Groeneweg dagelijks ongeveer vijftien hondenbezitters hun kleine viervoeter uit.  Omdat dit tussen zes en zeven uur in de avond gebeurt, is dit ook een sociaal moment.

Groeneweg constateerde dat de hondjes in de hondenspeelplaats worden uitgelaten, maar als deze bezet is met grote honden, wijken ze uit naar een andere plek in Westerpark. “Zelfs als de honden gesocialiseerd zijn kan een vriendschappelijke tik van een herder een chihuahua flink blesseren', meende het CDA-raadslid.

De gescheiden speelplaats zou nodig zijn nadat toezichthouders waarschuwingen uitdeelden aan de hondenbezitters die hun hond los lieten buiten de daarvoor bestemde plaats. Het college ziet dat anders. “Het is aan de hondenbezitter waar hij/zij zijn hond wil uitlaten.”