Logo bredavandaag.nl
Kruispunt Tramsingel-Lunetstraat, 1 augustus 2016.
Kruispunt Tramsingel-Lunetstraat, 1 augustus 2016. (Wijnand Nijs)

Busbaan Lunetstraat richting centrum komt te vervallen

BREDA - De busstrook op de Lunetstraat in de richting van het centrum komt te vervallen. Dat blijkt uit het voorlopig ontwerp voor de reconstructie van de Lunetstraat die de gemeente heeft vrijgegeven. De aanpassingen moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer bij de kruispunten Lunetstraat met de Slingerweg en de Meidoornstraat.


Om die doorstroming te bewerkstelligen komt er een nieuwe regelinstallatie voor de verkeerslichten bij de kruispunten. Ook het schrappen van de busstrook moet de verkeersstroom soepeler laten verlopen. Nu staan hier geregeld files omdat het autoverkeer terug moet naar een baan, om ruimte te maken voor de bus. Hier komt een rechtdoorgaande rijstrook tot voorbij de inrit van het winkelcentrum De Lunet. De hele Lunetstraat vanaf het spoor tot en met de kruising Tramsingel krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Het college stelt dit najaar het definitief ontwerp vast. De werkzaamheden vinden plaats in 2017. Tot en met 3 november 2016 kan iedereen een reactie op deze plannen geven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief