De vijfde editie van het Swing Festival trok zondag door de Bredase binnenstad. foto Jeroen den Otter
De vijfde editie van het Swing Festival trok zondag door de Bredase binnenstad. foto Jeroen den Otter Jeroen den Otter

Herfstvakantie in Breda: Swingfestival, Spullen, Beek Live en Overslag

Cultuur evenementen

BREDA - Ook de herfstvakantie in het zuiden van Nederland is aangebroken en dat betekent een zoektocht naar een leuke invulling van de vrije dagen. BredaVandaag heeft een aantal opties op een rijtje gezet.  

Swing Festival Breda - Zondag 23 oktober - Centrum Breda
Jazzliefhebbers kunnen zondag weer terecht bij de 9e editie van het Swing Festival Breda. Verdeeld over vijf horecalocaties in de binnenstad betreden op zondag 23 oktober weer een hoop professionele jazzmusici het podium. 5 professionele formaties en 2 formaties met muziekleerlingen van Cultureel Centrum De Nieuwe Veste en het Mencia de Mendoza Lyceum staan op het programma dat van 15.00 uur tot 19.00 uur duurt. De entree is gratis. 

Spullen & Smullen - zondag 23 oktober - Stationshal Breda CS
De eerste overdekte editie van deze markt wordt gehouden in de stationshal aan de Belcrumkant (noordkant) van het station. Op de markt zijn handgemaakte sieraden, accessoires, hippe kleding, kunst en interieurartikelen van creatieve ondernemers te vinden. Ook is er live theater en muziek. De markt is geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur. 

Herfstvakantie in het Chassé Theater - zondag 23 oktober 2016 t/m zondag 30 okter 2016
In de herfstvakantie heeft het Chassé Theater een speciaal programma gericht op kinderen. Er zijn veel kindervoorstellingen en -films geprogrammeerd, maar ook is er een speciale Opa & Omadag en zijn er Kids Only-films, waarbij ouders thuis kunnen blijven. Daarnaast kan er meegedaan worden aan verschillende workshops in staan er speciale installaties in de foyer van het theater.

Herfstvakantie op Boerderij Wolfslaar - Dinsdag 25 oktober - 14.00 uur - 15.30 uur
Tijdens de herfstvakantie is er bij boerderij Wolfslaar van alles te beleven. De Herfst Struintocht rondom Boerderij Wolfslaar start dinsdag 25 oktober om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Er wordt hier onder andere gekeken naar hoe dieren zich voorbereiden op de komende winter. Een natuurgids begeleid de afwisselende wandeltocht. Leuk voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Opgeven kan via: info@puurbuitenzijn.nl

Beek Live - zaterdag 29 oktober - Sporthal de Drie Linden
Na het succes van vorig jaar, volgt dit jaar de tweede editie van Beek Live. Het festival heeft drie podia met beginnende en ervaren singer-songwriters en bands. Onder meer Ginger Pig, Merlijn Nash en Rick Linzel zijn deze tweede editie op zaterdag 29 oktober te zien. Er wordt ook aandacht besteed aan muzikaal talent uit de regio. Het programma start om 19.00 uur in Sporthal de Drie Linden. Het evenement is gratis. 

Overslag Festival - zaterdag 29 oktober - Belcrum
Op 29 oktober treden onder meer Mozes and the Firstborn, Ivy Linn & The Lefthand Gamblers, Krankland en 45ACIDBABIES op. De acts spelen op Belcrum Beach, in Electron, Podium Bloos, op STEK en bij Pier 15 en onderweg is een act georganiseerd door KOP te zien. Ook de expositie The Final Countdown in Electron neemt een prominente plek in tijdens Overslag. Festival Overslag start om 20:00 uur en duurt tot 02:00 uur. Alle optredens zijn gratis.