Afbeelding

Drank en drugs bij slapende automobilist in centrum Breda

Politie

BREDA - Ruim 800 euro aan contanten, 13 bolletjes cocaïne, 3 bolletjes heroïne en 1,2 gram hennep. Dat vond de politie zondagmorgen vroeg bij een automobilist die in een auto met draaiende motor lag te slapen aan de Nieuwe Dieststraat in het centrum van Breda.

De 29-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd zondagmorgen aangehouden vanwege het drugsbezit en rijden onder invloed. Agenten zagen omstreeks 05.40 uur een auto op de Nieuwe Dieststraat staan waarvan de lichten brandden en de motor draaide. Ze zagen dat de bestuurder sliep. Ze kregen hem wakker en zagen dat de bestuurder de versnellingspook vastpakte en gas gaf. Het voertuig rolde naar voren en reed bijna tegen een geparkeerde auto aan de overkant. Een van de dienders blokkeerde met zijn dienstauto de weg waardoor de doorgang voor de automobilist versperd werd. De andere agent pakte zijn wapenstok en riep tegen de man dat hij direct open moest maken want dat hij het anders zelf zou doen. Hieraan gaf de man gehoor.

Hij stapte uit waarbij hij bijna omviel. Hij blies 565 ugl.  In zijn zakken had hij munten van een horecabedrijf en tientallen bankbiljetten van 10, 20 en 50 euro. Bij elkaar ruim 800 euro.  Ook had hij twee telefoons en een boterhamzakje met daarin 13 bolletjes cocaïne, 3 bolletjes heroïne en 1,2 gram hennep bij zich. De man is aangehouden, de politie onderzoekt of hij zich schuldig gemaakt heeft aan drugshandel.