Joshua Janse heeft zaterdag 22 oktober de finale van de Dancetour dj clash gewonnen.
Joshua Janse heeft zaterdag 22 oktober de finale van de Dancetour dj clash gewonnen. Frank Bouwkamp

Winnaar Dancetour DJ Clash Joshua J: ‘Besef het nog niet helemaal’

Cultuur

BREDA - Fris, creatief en een heel eigen geluid. Dat oordeel hoorde winnaar Joshua Janse zaterdagavond van de jury van de Dancetour DJ Clash. “Heel tof”, vat de 18-jarige dj het bondig samen.

Echt groots heeft Janse het niet gevierd. Appjes, likes en berichtjes via Facebook kreeg hij wel, maar thuis is het rustig. En in Amsterdam was er ook weinig tijd voor feest. “Ik moest zelf om 23.30 uur al weer draaien bij de SKYY Bar van het Fashion Hotel”, vertelt hij zondagmiddag.

Zaterdagavond in de theaterzaal van de Melkweg mocht hij als eerste. “We hadden geloot. Het was wel spannend, maar ik vond het niet zo erg. Het ging super goed, daarna was het aan de anderen om er over heen te gaan.”

Joshua J met de andere finalisten. foto Frank Bouwkamp

Joshua draaide in mei op Dancetour Breda, als winnaar van de battle in Breda. Toen voor een langzaam vullend Chasséveld op een koude eerste pinksterdag. “Dit jaar mag ik sowieso twee keer optreden tijdens Dancetour, waarvan een keer in Breda. Dat is tof, dan kunnen mensen mij zien en horen die er dit jaar niet waren. Het is ook een mooie manier om mensen kennis te laten maken met mijn muziek.”

Want Joshua J maakt niet de standaard dance. De muziek van de student aan de Herman Brood Academie heeft invloeden van hiphop. Dat eigen geluid gaf ook de doorslag. “Ze waren op zoek naar een iets nieuwere sound. Ze vonden ook dat ik sinds de eerste keer een goede groei had doorgemaakt en zagen de meeste potentie bij mij.”

Alle mooie woorden zijn geen reden om op zijn lauweren te gaan rusten. Deze zondag gaat hij weer naar het Amsterdam Dance Event. Al is het niet om zelf te draaien, dit keer. “Naar een feest in de Westergas Fabriek. Mooi om op deze manier de week af te sluiten.”

Meer foto's van de finale.