Bij papierverwerker Van Puijflik woedde dinsdagmiddag een korte tijd brand.
Bij papierverwerker Van Puijflik woedde dinsdagmiddag een korte tijd brand. Freek de Swart

PvdA en D66: ‘Woningen op Van Puijfelik-terrein

Politiek

BELCRUM - Het vertrek van Van Puijfelik uit de Belcrum biedt kansen voor nieuwe ontwikkelingen in het belang van Breda, schrijven D66 en PvdA. Die fracties willen van het college weten of er mogelijkheden voor woningbouw zijn op het terrein.

Dat schrijven D66 en PvdA in vragen aan het college naar aanleiding van de plannen die werkgroep Belcrum 500 aan het maken is.

Belcrum 500 opperde om het terrein als woongebied bij de wijk te trekken. D66 kan zich daar wel in vinden. Ook de fracties denken aan een bestemming wonen in verbinding met de mooie wijk de Belcrum en de culturele ‘hotspot’ van het Havenkwartier en de mogelijke ontwikkelingen op het terrein van Klavers Jansen.

D66 en PvdA willen nu weten of het college het vertrek van Van Puijfelik eveneens ziet als een nieuwe kans op nieuwe ontwikkeling van dit gebied. Ook wil de fractie weten of het college eveneens vindt dat het zaak is voortvarend na te gaan wat de mogelijkheden zijn en welke acties van de gemeente daarbij horen.

De belangrijkste vraag: ‘Ziet het College samen met de buurt en ons de mogelijkheid om in dit gebied woningen te gaan realiseren?’