Glazen platen in het dak van de grote hal van Van Puijfelik.
Glazen platen in het dak van de grote hal van Van Puijfelik. Artstudio23.com

Kinderen van dak Van Puijfelik geplukt: ‘Levensgevaarlijk’

Algemeen Van Puijfelik

BELCRUM - Nu papierverwerker Van Puijfelik het terrein aan de Speelhuislaan heeft verlaten, dreigt er een gevaarlijke situatie te ontstaan. Het terrein heeft een aantrekkingskracht op onder meer kinderen uit de wijk.

Dat geeft beheerder Hans van Nunen aan. “Maandag hebben we twee groepen van het terrein gehaald, een keer samen met de politie, toen jongeren op het dak liepen.”

Volgens hem is het levensgevaarlijk om in het pand te struinen. “Er zitten gaten in de vloer waar je in kunt vallen en op verschillende plaatsen hangen glasplaten los die met wat hardere wind naar beneden vallen.”

Het terrein is verboden voor onbevoegden. “Dat staat ook met bordjes aangegeven. Maar sinds Van Puijfelik een paar containers heeft weggehaald loop je zo het terrein op. Bij de gemeente hebben we al een paar keer aangegeven dat het terrein moet worden afgezet”, aldus Van Nunen.

Tot op heden heeft dat geen effect gehad, stelt hij. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de verantwoordelijkheid voor het afsluiten van het terrein bij de eigenaar ligt. “Maar wij gaan vandaag zeker de situatie ter plekke inspecteren.”

Foto Artstudio23