Afbeelding
Peter Visser

NAC velt Oss in de laatste seconden (video)

NAC

OSS - NAC heeft het vrijdagavond tegen de nummer voorlaatst FC Oss meer dan spannend gemaakt. Pas in de allerlaatste seconde haalde NAC de volledige buit binnen.

NAC heeft in de Jupiler League een uitwedstrijdsyndroom. Ver weg van het Avondje lijkt de ploeg vaak niet bij machte om de tegenstander vast te zetten en het verschil op de ranglijst en in begroting te verzilveren.

In Oss leek er weinig aan de hand. De tegenstander leek na de eerste helft op de knieƫn. NAC kwam op een 0-2-voorsprong. Na rust ging het toch mis. De thuisploeg boog in een kwartier tijd de achterstand om naar een 3-2-voorsprong.

Met de minimale verschillen op de ranglijst had dat zo maar een duikvlucht naar het rechterrijtje kunnen betekenen. Zover kwam het niet. Dessers maakte de gelijkmaker. Dat NAC uiteindelijk nog de volle buit mee naar huis kon nemen mag een klein wonder genoemd worden.

Echt in de dying seconds kwam de verlossing. In de vierde en laatste minuut van de extra tijd maakte Mathieu een eigen doelpunt na een bal van El Allouchi. NAC maakt door de zege een sprongetje naar de tweede plek.

En uiteraard was er weer een feestje na de grote opluchting:

gvgeene on Twitter