Kinderen maken een tocht langs de deuren in de Heinsiusstraat en omgeving vanwege Halloween.
Kinderen maken een tocht langs de deuren in de Heinsiusstraat en omgeving vanwege Halloween. Perry Roovers

Halloween: griezelen in de Heuvel (foto’s)

Algemeen

HEUVEL - Geen horrorclowns of andere grappenmakers die het van oorsprong kinderfeest verstierden, maar een flinke groep kinderen die zondagavond een spannende tocht door de wijk Heuvel maakten.

De aanleiding? Halloween. Voor de gelegenheid door deze groep gevierd op de laatste dag van de herfstvakantie en niet op de dag zelf, 31 oktober. Zoals er op meer plaatsen Halloween gevierd werd.

In de Heuvel gingen kinderen samen met hun ouders verkleed als enge wezens langs de straten in de Heinsiusstraat en omgeving. Links en rechts werd er aan deurbellen gerinkeld en eisten de kids snoepgoed. Het onverlichte park deed spookachtig aan en droeg bij aan de sfeer. Na afloop was er een lekkere warme kop chocolademelk en konden de kinderen met de buit - snoepgoed - snel naar huis.

De tocht in de Heuvel is een van de Halloweenactiviteiten. Het feest werd van oorsprong vooral gevierd in Amerika en Engeland aan de vooravond van Allerheiligen, 1 november. Daar komt ook de Engelse naam vandaan: Halloween is een verbastering van allow-e'en, All Hallows Eve en staat dus letterlijk voor Allerheiligenavond.