Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Welke vrouwen komen voor een Avondje EK naar Breda?

Sport

BREDA/ROTTERDAM - Welke landen doen Breda aan tijdens het EK Voetbal voor vrouwen, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland wordt gehouden. Volgende week dinsdag vindt de loting plaats voor WEURO 2017 in het Luxor Theater in Rotterdam.

Zestien landen hebben zich geplaatst. Vijftien waren al langer duidelijk, afgelopen week plaatste Portugal zich als zestiende.

In Breda vinden vier groepswedstrijden en een halve finale plaats. De groepswedstrijden zijn op maandag 17 juli 2017, donderdag 20 juli 2017, zondag 23 juli 2017 en woensdag 26 juli 2017. De halve finale is op donderdag 3 augustus 2017. Burgemeester Paul Depla en wethouder Paul de Beer zijn bij de loting om te zien wie ze mogen verwelkomen in het Rat Verleghstadion.

Zwitserland, België, Oostenrijk, Schotland en Portugal debuteren. Huidig Europees Kampioen Duitsland verdedigen hun titel. De Duitse vrouwen wonnen al hun poulewedstrijden en kregen bovendien géén enkel doelpunt tegen. Ook Frankrijk, Spanje, IJsland, Zweden, Noorwegen en Engeland plaatsen zich. Nederland is als organisator automatisch geplaatst. Denemarken, Italië en Rusland completeren de zestien deelnemers.

Direct na de loting start de voorverkoop voor WEURO 2017-tickets.