Afbeelding

Curated: intieme ontdekkingsreis door de popmuziek

Cultuur

BREDA - Bredanaar Joep van Leijsen komt dit jaar met terug met Curated.  Dit zijn intieme muziekavonden met twee artiesten die op het punt staan door te breken. Curated is in de afgelopen jaren gegroeid en beleeft dit jaar de grootste Curated-tour.

Op vrijdagavond 2 december vindt de grootste show van de tour plaats in de sociëteit van De Avenue in Breda. Met Curated wil Van Leijsen backstage en on stage mengen. Tijdens de optredens kan het zomaar zijn dat de artiest midden in het publiek staat. Voorgaande jaren waren het vooral de singer-songwriters en muziekgenres als indie, folk en alternatieve muziek die voorbij kwamen op het podium.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer in hetzelfde sfeertje artiesten weten te vinden. De organisatie probeert daarnaast alle muzikale avonden in huiskamers, kerken en andere unieke locaties te houden en dit gebeurt in meerdere grote steden van Nederland.

Van Leijsen startte in 2011 met Curated. Hij raakte geïnspireerd door optredens in London. Hier irriteerde hij zich aan de afstand tussen artiesten en hun publiek, maar ook aan de afstand tussen het publiek onderling. “Vreemd, je staat met honderden gelijkgestemden naar dezelfde artiest te kijken, waarom praten mensen niet met elkaar?” Inmiddels wordt het muziekfestival steeds bekender en komt het naar steeds meer plekken in Nederland.De afgelopen 2,5 jaar organiseerde Curated ruim 40 geslaagde shows, verspreid over het hele land.

Van 1 t/m 7 december worden die shows opgevolgd door de grootste Curated-tour tot nu toe. Dit jaar met de Britse singer-songwriter John Joseph Brill. Hij stond eerder al op het 7 Layers Festival in de Paradiso en deed de support in Melkweg en Doornroosje. Daarnaast is het Londense indie-folk duo Kawala present tijdens deze editie van Curated.

De tour van 2016 gaat langs locaties in Breda (De Avenue), Amsterdam (Zoku Hotel), Utrecht, Rotterdam en Groningen (Bovenkamer van Groningen, watertoren) en Eindhoven.

Het volledige touroverzicht vind je op de website van Curated.