Afbeelding
Cainva Isenia

Bredase Danitzah Jacobs kookt en inspireert met ‘Power Queens’

Economie

BREDA - De 38-jarige Danitzah Jacobs uit Breda debuteert deze week als auteur met het inspiratiekookboek ‘Power Queens, Culinair de wereld delen’. Met het boek wil ze vrouwen aansporen om voor hun dromen en passies te gaan.

Danitzah Jacobs is geboren in Curaçao en kwam op haar dertiende naar Breda. “Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan”, zegt ze over het maken van haar eerste boek.

Drie jaar lang werkte ze aan haar debuut. “Al een tijdje had ik het idee om een boek met inspirerende power queens te maken. Het moest echt iets moois worden”, vertelt Jacobs. “Vrouwen hebben de neiging om onzeker te zijn daardoor durven ze niet hun dromen na te jagen. Met de verhalen in het boek wil ik ze aanmoedigen.”

Zes jaar geleden startte Jacobs zelf haar droom na eerder werkzaam te zijn geweest als social worker. Zo begon ze Màrshé Breda. Het cateringbedrijf is gespecialiseerd in wereldgerechten uit Afrika, de Caraïben, Latijns-Amerika en Suriname. Drie jaar geleden is ze haar bedrijf gaan richten op evenentcatering. De culinaire onderneemster staat inmiddels op verschillende festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop.

Met haar cateringbedrijf ontmoette Danitzah fotografe Caïnva Isenia.“Zij wilde graag iets met foodfotografie doen. Deze combinatie was perfect voor mijn idee voor het boek. Ik ben blij dat ik haar ben tegengekomen. Er is een bijzondere vriendschap ontstaan”, vertelt de Bredase.

De negen vrouwen in het boek vertellen over hun leven, hun werk, hun ambities, hun passies, hun dromen en over wat zij zien als hun ‘levensrecept’. De vrouwen delen daarnaast hun familierecepten en herinneringen die ze daarbij hebben. Zo is singer-songwriter Sabrina Starke een van de vrouwen die aan bod komt. Maar ook regisseur en producent Heleen Minderaa die diverse programma’s maakt voor o.a. NPO en Dominique Chantal Snip die een productenlijn voor kroes en krullend haar opzette.

“Samen met een team van zeven powervrouwen hebben we iets gemaakt om trots op te zijn”, zegt Jacobs. In de toekomst zou ze best nog een boek met power mannen willen maken. “Maar ook wil ik de culinaire wereld van alle Bredanaars blijven verrijken.”

De lancering vindt plaats op zondag 13 november van 14.00 tot 18.00 uur bij Strand Binnen in Breda. Er zijn o.a. live optredens en culinaire traktaties.

‘Power Queens, Culinair de Wereld Delen’; Droomvallei Uitgeverij,  €24,95. Bestellen:  powerqueens.com