Logo bredavandaag.nl
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.
Amphia artist impressie van de nieuwbouw zoals die in 2019 gereed moet zijn.
nieuwbouw

Symbolisch startschot voor start nieuwbouw Amphia

BREDA - Amphia heeft vrijdag 11 november in samenwerking met Four Care het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Tijdens de bijeenkomst werd de 1100e paal symbolisch de grond in geslagen.


Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur Amphia: “Het nieuwe ziekenhuis komt er voor en door alle ruim 4500 medewerkers en medisch specialisten. Wij bouwen dus met elkaar aan de zorg voor de toekomst.”

Om dit kracht bij te zetten werden verschillende mensen gevraagd een klap te geven op de paal. “Een patiënt, een medisch specialist, een lid Raad van Bestuur, een directielid van Four Care, een verpleegkundige, Amphia’s eigen prins Carnaval, een buurman en de wethouder van Breda die samen deze klus klaren. Een prachtig symbool van hoe wij de toekomst zien: zorgen doe je samen.”

Om de bouw van het nieuwe ziekenhuis op gepaste, Brabantse wijze, van start te laten gaan werd de 1100ste paal geslagen op het moment waarop het carnavalsseizoen begon: de 11e van de 11e. Het heiwerk van de in totaal 1900 palen is eind dit jaar afgerond.

In november brengt Four Care hierop de eerste funderingen aan en in januari 2017 wordt een begin gemaakt met de vloeren voor de begane grond. Voor die tijd zal het reeds in gebruik genomen voorplein, de locatie voor Kiss & Ride, zijn aangeplant met bomen en beuken- en taxushagen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief