Afbeelding
Willem van Bergen/Flickr.com

Vijf meter hoge Roetsjbaan Havermarkt; opening Winterland met heldenparade

Algemeen

BREDA - Een Roetsjbaan waar je van vijf meter hoogte met een lekker vaartje naar beneden roetsjt. Die staat van 16 december tot en met 8 januari op de Havermarkt als onderdeel van Winterland Breda.

“De baan is leuk voor jong en oud”, geeft horeca-ondernemer Patrick van Asch aan. De gezamenlijke horeca-ondernemers van Bruxelles, Peddels, De Suikerkist, Corenmaet en Dependance maken op de Havermarkt een Chaletbar.

“Daar verkopen we drankjes, van bier tot glühwein en warme Chocomel”, vertelt Van Asch. De bar wordt zes bij zes meter groot en is aan alle kanten geopend. “Daarnaast komt in dezelfde stijl nog een foodstand.” De Roetsjbaan is een samenwerking tussen de horecaondernemers, het Ondernemersfonds en de organisatie van Winterland.

Winterland Breda wordt zaterdag 17 december voor de kinderen geopend met parade waarin kinderhelden als Paw Patrol, Woezel & Pip, Bumba, Dora & Diego, Spongebob, Buurman & Buurman, Assepoester  en anderen in meelopen. Na afloop kunnen kinderen op de foto met de helden.