Afbeelding
Politieteam Weerijs

Mannen betrapt bij lozen vloeistof in riool

Politie aanhoudingen

BREDA - Twee mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag betrapt bij het lozen van enkele jerrycans met vloeistof losten in een put van het riool. Een getuige zette de politie op het spoor.

Op donderdag om 4.00 uur kwam er bij het operationele centrum van de politie de melding binnen dat twee mannen jerrycans lieten leeglopen in een put aan de Merksemstraat. De jerrycans stonden in een busje. Ook was er een andere auto bij betrokken.

"Verschillende surveillance-eenheden vatte post in de omgeving omdat het busje en de auto wegreden", aldus de politie. Korte tijd later werd het busje gecontroleerd aan de Tilburgseweg. De auto reed door. Achter in het busje stonden enkele lege jerrycans. De bestuurder, een 22-jarige man uit Antwerpen, werd aangehouden.

Op de A27 kreeg de bestuurder van de personenauto een stopteken, ook hij is aangehouden. Dat betrof een 23-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Beide mannen zijn naar het bureau gebracht en daar ingesloten voor de nacht. "Er wordt onderzocht wat er precies in de jerrycans zat maar het was duidelijk geen water", laat de politie weten.

De Gemeente en het Waterschap zijn in kennis gesteld.