NAC wint na vermakelijk duel verdiend van Almere (foto's)

BREDA – NAC heeft vrijdagavond weer eens gewonnen in de Jupiler League. In een spannende wedstrijd werd Almere City met 3-1 verslagen. NAC-watcher van Bredavandaag Thijs Kroezen bekeek voor u de wedstrijd en zet alles op een rij.

Hoogtepunt van de eerste helft:
NAC had voor moeten staan na 45 minuten voetbal. Het kreeg een hand vol kansen, maar geen een werd er verzilverd. De grootste kans was voor Giovanni Korte. De aanvaller werd met een prachtige steekpass van Robbie Haemhouts alleen voor de keeper gezet, maar schoot recht op het lichaam van de Almere City-doelman. Verder waren er kansen voor Cyriel Dessers en Haemhouts. Weer geen treffer…

Hoogtepunt van de tweedehelft:
Er viel eindelijk weer eens wat te juichen in het Rat Verlegh Stadion. Haemhouts, de uitblinker van de avond, zorgde tien minuten voor tijd met een bekeken volley voor de winst in Breda. Toen in de blessuretijd Agyepong ook nog de 3-1 maakte was het plaatje compleet. Eerder al was het Barker die een penalty benutte en Mac-Donald die gelijkmaakte. Feest in Breda.

Beste NAC-speler:
Robbie Haemhouts kreeg weer een kans in de basis van Marinus Dijkhuizen en dat bleek een goede zet. De routinier zorgde voor meer drang naar voren en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Hij zorgde tien minuten voor tijd zelfs voor de winst met zijn 2-1. Haemhouts op tien? Zeker zo houden!

Sfeer in het stadion:
Top! Vanaf minuut een lieten de 13.211 supporters op de tribune zich van hun beste kans zien. Als de ploeg het nodig had werd er gezongen. Na afloop was de ontlading enorm.

Verder opvallend:
Voor aanvang van het duel tussen NAC en Almere City werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegtuigramp waarbij een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam. Momenten als deze laten zien dat voetbal meer is dan een spelletje.

Samenvattend:
Ein-de-lijk een terechte overwinning voor NAC. Thuis werd Almere verslagen met 3-1. NAC kreeg veel kansen en voor het eerst sinds lange tijd zat het publiek weer op het puntje van de stoel. Hoewel je bij het NAC van dit seizoen nooit weet of het volgende week weer zo is, mag er best even genoten worden van de overwinning.