Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Horeca centrum mag 24 uur open: 'Breda wordt een grote kroeg'

Economie

BREDA - De horeca in het centrum mag tijdens 3FM Serious Request 24 uur per dag open zijn. Dat heeft de gemeente Breda woensdag bekend gemaakt. Verschillende horecaondernemers reageren enthousiast. "Als de door de gemeente verwachte honderdduizend dagelijkse bezoekers echt komen, wordt Breda een grote kroeg", geeft horecaman Raymond Elzerman van Kerkplein en de Graanbeurs aan.

Hij is enthousiast. "Met Kerkplein waren we al 42 uur open vanwege de DJ marathon op 19, 20 en 21 december. Leuk dat iedereen nu open mag", lacht hij. Zowel met De Graanbeurs als met Kerkpplein gaat hij gebruik maken van de langere openingstijden. "Dat laten we wel afhangen van het aantal bezoekers. We willen eerst even kijken hoe het loopt. Zolang het druk blijft, blijven we open."

Ook DOK'19 gaat gebruik maken van de langere openingstijden. "Wij houden wel van een feestje", aldus Roger Omers.  Patrick van Asch, eigenaar van onder meer Bruxelles, Peddels en de Suikerkist heeft nog geen beslissing genomen. "Ik moet het even op me in laten werken wat het voordeel hiervan is en hoe collega's hiermee omgaan. Als we het doen, doen we het goed. Dan zorgen we voor een goede programmering en dat de tent vol staat."

Van Asch zou liever zien dat een of twee zaken open zijn. "Zodat het daar druk is. We zijn nog steeds geen Amsterdam, waarmee ik wil zeggen dat we het moeten hebben van Bredase stappers."

McDonald's Breda Centrum haakt eveneens in op de mogelijkheid. "We zijn in die periode minimaal 22 uur per dag open", laat eigenaar Ab Troost weten.

Lees ook Horeca mag 24 uur per dag open