Thijs Kroezen

Boze NAC-supporters verlaten stadion voortijdig; 6-2 vernedering (video)

EINDHOVEN - Boze NAC-supporters hebben een kwartier voor het eind van de wedstrijd het stadion van FC Eindhoven verlaten. Dat gebeurde bij een 5-1 achterstand Supporters verwijderden al protesterend de spandoeken.

Dieptepunten van de wedstrijd? Er van bewust worden dat dit NAC niet meer dan een middenmoter is in de Jupiler League en supporters die de tribune verlaten.

Dramatisch. Dat is het woord dat de eerste helft aan NAC-zijde het beste omschreef. Nog in het eerste kwartier leidde lomp balverlies van Ashley Smith-Brown tot een doelpunt van Jinty Caenepeel. Een tweede verdedigingsfout was direct aanleiding voor de 2-0. Een voorzet bij de eerste paal werd binnengekopt door Mart Lieder.

NAC raakte in paniek en ging meer druk zette op FC Eindhoven. Dat pakte averechts uit, want de thuisploeg counterde ontzettend makkelijk. Eindhoven kreeg een aantal kleine kansen, maar uiteindelijk was er een beetje geluk nodig voor het derde Eindhovens doelpunt. Een vrije trap kwam terug van de lat, recht voor de voeten van Alemão: 3-0.

‘We’re facking shit, we’re facking shit’, klonk er inmiddels uit het uit-vak met iets meer dan 120 NAC-supporters. Een van de spelers die harder dan ooit door de mand viel was Smith-Brown. Het plaatje wordt alleen maar erger as je bedenkt dat de linksback is gescout door Manchester City. Iedereen maakt fouten blijkt maar weer. Terwijl het feest was op de tribune scoorde Cyriel Dessers vlak voor rust de 3-1.

Bekijk de beelden van boze supporters:

In de eerste minuut na rust was daar al de 4-1 na een terecht gegeven strafschop. Waar de NAC-supporters tot de 4-1 cynisch leken te reageren op de achterstand, was het na de 5-1 compleet anders. Een deel van de supporters haalden woedend spandoeken van het hek en verlieten de tribune. Ook bij hen leek in te dalen dat dit NAC niet meer is dan een middenmoter. Haemhouts deed nog iets terug voor NAC, maar uiteindelijk bracht Rai Vloet de 6-2 eindstand op het bord.

NAC staat tiende in de Jupiler League na de nederlaag tegen FC Eindhoven en dat is op dit moment niet meer dan terecht. Het team is niet in staat om constant te presteren. Nadat het vorige week een prima pot speelde tegen Almer City werd er vrijdagavond een wanprestatie van de bovenste plank geleverd.