Afbeelding
Guido van der Kroef

Chris van Faassen-penning voor André Roelands

Algemeen

BREDA - De Chris van Faassen-penning 2016 is vrijdagavond door wethouder Miriam Haagh uitgereikt Andre´ Roelands in de categorie individuen en Stichting BAS in de categorie groepen. Jeugd4Kidz ontving uit handen van de wethouder de aanmoedigingsprijs.

De cermonie vond feestelijk plaats bij Strand Binnen. Andre´ Roelands (72 jaar) zet zich ruim dertig jaar in voor locatie de Blauwe Kamer van Koninklijke Visio. Met de tv-uitzendingen en de soos binnen de Blauwe Kamer helpt hij clie¨nten met een drievoudige beperking om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ook gaat hij twee keer per week met een blinde of slechtziende clie¨nt zwemmen.

De Stichting BAS zet zich met een groep van 86 vrijwilligers in voor met een beperking, zodat zij toch kunnen bewegen. Dit doen ze voor maar liefst 14 beweeggroepen. De Stichting Bas bestaat in 2017 15 jaar.

Jeugd4Kidz kreeg de Aanmoedigingsprijs. De 60 vrijwilligers van Jeugd4Kidz maken het leven van jongeren in Breda leuker door activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur te organiseren. “Een hoopvol initiatief dat het verdient om verder te groeien”, aldus de jury. “Deze aanmoedigingsprijs is dan ook bedoeld als waardering voor jonge en vernieuwende initiatieven.”