Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Zoektocht naar drie daders overval Haagse Beemden (update)

Politie

HAAGSE BEEMDEN - De politie is op zoek naar drie daders van een overval op een bewoner van een huis aan de Spank in de Haagse Beemden. De overval werd zondagavond om 19.48 uur gemeld bij de politie. 

Een bewoner van de Spank meldde dat zijn buurvrouw bij hem om hulp had gevraagd omdat ze zou zijn overvallen. Direct spoedden verschillende surveillance-eenheden zich naar de straat. Door de taalbarrière werd niet direct duidelijk wat er was gebeurd, maar de vrouw gaf aan dat drie gemaskerde mannen haar woning waren binnen gedrongen. "Ze hadden haar in een kamer opgesloten en  toen haar huis doorzocht", aldus de politie. Na bijna een uur is de vrouw naar buiten gegaan en heeft ze om hulp gevraagd bij de buren. "Er is direct een onderzoek gestart. De mannen waren in donkere kleding gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Het slachtoffer is lichamelijk niet gewond geraakt maar wel heel erg geschrokken. Er is onder andere een portemonnee weggenomen."

De politie zoekt mensen die de afgelopen tijd verdachte personen of auto’s in of in de buurt van de Spank hebben gezien, evenals buurtbewoners die op zondagavond tussen 18.30 en 20.00 uur wat gezien hebben wat met deze overval te maken zou kunnen hebben.