538Koningsdag op het Chasséveld.
538Koningsdag op het Chasséveld. Vinnie de Laat

Hardwell sluit dj's op in Glazen Huis

Cultuur

BREDA/HILVERSUM - Dj Hardwell sluit aanstaande zondag de deur van het Glazen Huis achter 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Met het opsluiten van de twee jocks geeft de wereldberoemde dj uit Breda het startschot voor 3FM Serious Request 2016.

Domien en Frank verblijven tot en met kerstavond op de Grote Markt in Breda. Op een lege maag maken ze non-stop live radio en tv, zijn continu online en volgen de acties in het land op de voet. NPO 3FM vraagt hiermee aandacht voor longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Dit nieuws maakte Domien zojuist bekend op NPO 3FM. De ochtendjock sprak met de dj, die geboren en getogen is in Breda: “Ik ben heel blij dat ik in mijn Breda op deze manier mijn steentje aan 3FM Serious Request kan bijdragen", vertelde hij de radiozender. "Het evenement leeft ontzettend in de stad, ik hoor het echt van alle kanten. Breda staat vanaf 18 december op haar kop! ”

Nachtgasten
Domien en Frank krijgen tijdens 3FM Serious Request bezoek van bekende nachtgasten, waaronder Humberto Tan en Dionne Stax. De 3FM dj’s die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Ook verzorgen de jocks de dag- en avondprogrammering van het 3FM Clubhuis in het Bredase poppodium Mezz. Hier genieten bezoekers onder meer van live muziek, lezingen, exposities en activiteiten en horen ze meer over de stille ramp die longontsteking heet.

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen.