Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

23 horecazaken willen 24 uur per dag op tijdens Serious Request

Economie

BREDA - 23 horecazaken hebben bij de gemeente aangegeven tussen 18 en 24 december 24 uur per dag open te willen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

Horecaondernemers in het uitgaanscentrum van Breda en aan het Van Coothplein kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om van 18 tot en met 24 december 24 uur open te blijven. Horecaondernemers moeten dit wel voor 14 december bij de gemeente aangeven. Tot nu toe hebben dus 23 zaken dat gedaan.

“Bij aanmelding krijgen horeca-ondernemers per e-mail een reactie waarin alle voorwaarden staan vermeld. Als ze daaraan voldoen mogen ze 24 uur per dag open tijdens SR’16”, laat de woordvoerder weten.

Voor restaurants, broodjeszaken en winkelondersteunende horeca betekent dat onder meer dat ze moeten doen we ze normaal doen. Als de betreffende zaken toch andere plannen hebben, moeten ze voldoen aan de voorwaarden die gelden voor cafés.

Dat betekent onder meer dat er een of twee nachtportiers moeten zijn, afhankelijk van de drukte in de zaak. Omwonenden mogen bovendien geen overlast ervaren in welke vorm dan ook en er mag geen geluidsoverlast buiten de zaak plaatsvinden.

Lees ook: 'Breda een grote kroeg'