De opbouw voor Winterland Breda is in volle gang. 16 december is de opening gepland.
De opbouw voor Winterland Breda is in volle gang. 16 december is de opening gepland. Wijnand Nijs

Winterland Breda krijgt vorm (foto's)

Economie

BREDA - Met nog iets meer dan drie dagen te gaan, krijgt Winterland Breda steeds meer vorm. Op verschillende plaatsen in de binnenstad wordt hard gewerkt aan het winterspektakel, dat van Breda een winters toneel moet maken tussen 16 december en 8 januari.

Op de Haven klinken de kerstliedjes vanaf het water. Werklui zijn op pontons bezig met de aanleg van een overdekte ijsbaan, die drie weken lang voor schaatsplezier moet gaan zorgen. De drijvende constructie beslaat bijna de gehele breedte van de Haven. Aan de kant staat een hijskraan om alles op zijn plek te hijsen. De sfeerverlichting in de boompjes probeert door de grauwe lucht heen al wat vrolijkheid bij te dragen.

Een paar honderd meter verderop in het Valkenberg eveneens volop actie. Vanaf het Kasteelplein komend staat er een grote toegangspoort tot Winterland Breda en in het park is Santa's House al op zijn plek gezet. Kabelgravers en -hangers zijn druk bezig met het aanleggen van de bekabeling.

Het stadspark biedt straks een keur aan vermaak, van een nostalgische kermis, een wintermarkt, Magic Forest Show, optredens in de muziekkiosk en - weliswaar één dag - de Coca Colatruck. Samen met de ijsglijbaan op de Havermarkt en vertier op andere plaatsen in de stad wil Breda hiermee de bezoekers aan 3 FM Serious Request langer in de stad houden én een evenement neerzetten dat ook de komende jaren terugkeert in de stad.

Bekijk meer foto's van de opbouw.