Afbeelding
Joost van Buul

Chassé Theater in race voor titel Theater van het Jaar

Cultuur

BREDA - Het Chassé Theater is voor de vierde keer genomineerd voor de VVTP Theater van het Jaar Prijs. Op 30 januari 2017 worden de winnaars bekend gemaakt.

In 2010, 2014 en 2015 maakte het Chassé Theater al kans op deze prijs. Sinds 2010 reikt de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De Theater van het Jaarprijs die sinds 2010 wordt uitgereikt, heeft er dit jaar een categorie bijgekregen: een prijs voor kleinere theaters met een capaciteit tot 450 stoelen. Op 30 januari 2017 worden er dus voor het eerst twee prijzen uitgereikt aan theaters die in 2016 uitstekend hebben gepresteerd.

In de categorie grote theaters zijn naast het Chassé Theater zes andere theaters genomineerd. Het gaat om De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Parktheater (Eindhoven), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Theater De Meervaart (Amsterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse).