Logo bredavandaag.nl
De Haven in het blauwe uurtje.
De Haven in het blauwe uurtje. (Wijnand Nijs)

Breda sprookjesachtig verlicht in aanloop naar Winterland (foto’s)

BREDA - Aan de vooravond van Winterland Breda én 3FM Serious Request heeft het centrum van Breda een ware metamorfose ondergaan. Zeker in de avond is dat goed te zien.


Het maakt niet uit langs welke kant je het centrum binnenstapt, vrijwel overal hangen slierten feestelijke lampjes. Aan de Haven is het beeld misschien wel het indrukwekkendst. Op deze windstille woensdagavond weerspiegelen de verlichte bomen in het water van de Nieuwe Mark.

De poort naar Winterland Breda op de Hoge Brug verraadt dat er de komende weken vanalles te doen is. In de Haven ligt de ijsbaan te wachten op de eerste bezoekers die de schaatsen onder binden. De baan zelf geeft een blauwachtig licht.

Op de Hoge Brug hangen aan weerszijden lichtjes die het effect nog eens versterken. Maar ook op de Grote Markt, de Veemarktstraat, Halstraat, St. Annastraat, Molenstraat voel je je als binnenstadbezoeker in sprookjesland.

Woensdagavond kregen liefhebbers nog een extra voorproefje. Met een lichtshow demonstreerden de makers de mogelijkheden van de ledverlichting op de Grote Kerk. En dan moet het echt feest nog beginnen. Vrijdag eerst Winterland tot en met 8 januari en vanaf zondag Serious Request tot en met 24 december.

Bekijk foto’s van Breda in Kerstsfeer.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief