Afbeelding
Ben van Oosterbosch

Brand leidt politie naar hennepkwekerij op Ginnekenweg

Politie brand

BREDA - Tijdens het blussen van een woningbrand aan de Ginnekenweg is donderdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. De brand was lastig bestrijden omdat de wietplantage verstopt zat in een verborgen ruimte. Dat meldt de politie vrijdagmorgen.

Op donderdagavond werd rond 18.25 uur de brand ontdekt in een woning voor kamerverhuur aan de Ginnekenweg. De politie zette de omgeving af. Bij het blussen van de brand ontdekte de brandweer spullen voor de teelt van wiet. Later werd een volledige kwekerij aangetroffen.

De brandhaard was moeilijk te traceren. Uiteindelijk kwam de brandweer via een gat uit bij een verborgen ruimte. Die ruimte zat tussen het plafond van de begane grond en de vloer van de eerste verdieping. Deze ruimte was ongeveer 1,5 meter hoog en besloeg de gehele woonkameroppervlakte. In deze verborgen ruimte stonden hennepplanten opgesteld, die door de brand verloren waren gegaan. Om 21.13 klonk het sein ‘brand meester’. Rond middernacht en vrijdagochtend moest de brandweer opnieuw in actie komen omdat de resten nog smeulden.

Een gespecialiseerd ruimingsbedrijf gaat de hennepkwekerij opruimen zodra de locatie veilig is om te betreden. Voor zover nu bekend wordt het bewuste pand bewoond door vijf bewoners. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is geweest voor de hennepteelt.