Logo bredavandaag.nl
De opbouw voor Winterland Breda is in volle gang. 16 december is de opening gepland.
De opbouw voor Winterland Breda is in volle gang. 16 december is de opening gepland. (Wijnand Nijs)

Finishing touch aan Winterland Breda

CENTRUM - Enkele uren voor de officiële opening van Winterland Breda, vragen werkgeluid en kerstmuziek beurtelings om aandacht. Ondernemers zijn hard aan het werk om hun tijdelijke ‘winkeltje’ op tijd af te hebben.


In de Haven is de ijsbaan zo goed als klaar. Daar is het vooral wachten op schaatsers. Even verderop op de Havermarkt ligt de roetsjbaan er rustig bij. Daarnaast staat een houten chalet, dat de komende weken als de bar fungeert. Barpersoneel legt de laatste hand aan de inrichting en de voorraad.

Het Kasteelplein is vol. De spiegeltent waar onder meer Guido Weijers gaat optreden is af. Pal ernaast staat het Glazen Restaurant. Daar is nog wel wat werk te verrichten. Tegen de buitenwand staan aan de binnenkant de stoeltjes opgestapeld.

In het Valkenberg rijden er auto’s met aanhangers en kleine vrachtwagens, die de kraampjes komen bevoorraden. Vanaf het Kasteelplein richting de passage naar de Willemstraat wisselen attracties en chalets voor de Wintermarkt elkaar af. De meeste attracties zijn klaar, enkele moeten nog worden opgebouwd. Werklui, wandelaars, fietsers, iedereen is in het Valkenberg bezig met iets anders.

Door de hele stad kijken mensen verwonderd naar de opbouw van Winterland. Sommigen stoppen even om een foto te maken.

Vrijdagavond 16 december wordt Winterland Breda officieel geopend door wethouder Boaz Adank. Voor kinderen wordt Winterland zaterdag 17 december om 13.00 uur feestelijk geopend met een parade door de binnenstad met kinderhelden zoals Dora, Peppa Pig en Spongebob.

Dit is de eerste keer dat Winterland in Breda gehouden wordt. Daarnaast staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt. De gemeente verwacht dan ook de komende weken veel drukte in de binnenstad van Breda.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief