Logo bredavandaag.nl
Natali Vermeulen

Serious Request: het Afrikaanse krachtbeeld

BREDA - Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie. Vandaag een creatieve actie: het Afrikaanse krachtbeeld


Zo’n driehonderd leerlingen van het Mencia de Mendoza lyceum komen in samenwerking met MOTI in actie voor Serious Request. Van 17 tot 22 december exposeren zij drie grote kunstwerken in het MOTI. Deze worden daarna tegen het hoogste bod verkocht.

De leerlingen hebben een Afrikaans krachtbeeld gemaakt; een kunstwerk van kleurrijk afvalmateriaal. De kunstwerken zijn gemaakt door alle leerlingen van klas drie in zowel Breda als Zundert in één lesuur. Allemaal maken ze een klein beeldjes, deze worden daarna samengevoegd tot de drie grote kunstwerken.

Er is gekozen voor het Afrikaanse krachtbeeld naar aanleiding van het doel van Serious Request. Het onnodig sterven van kinderen aan een longontsteking komt voornamelijk voor in Afrika. Het krachtbeeld is bedoeld om te beschermen tegen bijvoorbeeld ziekte of andere onheil.  “Door middel van symboliek van kleuren en kruiden wordt betekenis gegeven aan het beeld”, aldus de kunstenaars.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief